Thursday, September 18, 2008

Tiket.Ke neraka.

*Sedikit unsur menjijikkan dimasukkan kedalam post ini.Ibu hamil dan wanita mengandung ditegah dari membaca.


Cerita ini sudah lama sebenarnya.Semalam.Disebabkan aku berpuasa dan aku selalu tengok jam,masa menjadi makin lambat.A watched kettle doesn't boil.Kata mat salleh.Tapi itu tak penting.

Sekejap aku cari lighter.

Ok.3 hari lepas aku balik kampung.Naik bas.Biasa la,naik bas aku terus tidur.Kroihh..Aku sedar,bas sudah berhenti.Dalam pukul 1.30 a.m.Aku turun,ada restoran dan tandas.Aku tak lapar.Jadi aku tak makan.Aku nyalakan rokok sebatang,berak sikit,aku naik bas.Aku terperasan,rupa-rupanya seat belakang aku ada orang gila.Pakai seluar pendek.Pakai singlet.Kuku dan rambut panjang.Bau macam tenggiling.Serius.Aku cuma harap dia tak bertindak luar kawalan.

Aku cuba untuk tidur lagi.Tapi tak berjaya.

Pukul 3.27 a.m-Bas berhenti lagi,ada orang nak turun.Orang gila belakang aku pun turun.Dia rush,macam nak cepat.Alhamdulillah.(aku tak cakap pun sebenarnya).

Pukul 3.35 a.m-Orang gila naik bas balik dan ada satu bau seperti bau tahi.Bau yang membuak-buak.Semua orang dalam bas tutup hidung. Sumpah aku tak tipu.Dia turun pergi berak rupanya.Kat kawasan bas berhenti tu memang tiada tandas dan aku rasa dia berak tepi jalan.Tak pun dalam longkang.Dan tak basuh.What the fuck!(memang aku cakap).Tapi aku cuba berfikir secara optimis.Aku kata dalam hati,"Orang gila,biasa la.Orang gila,biasa la.Orang gila,biasa la."

Sampai pukul 6 a.m aku menghidu bau itu.Bau yang mengkhayalkan.Sesekali aku toleh ke belakang,dan berharap agar tahi itu cepat kering.Agar hilang bau itu.

Sampai Kangar,beliau turun.Dengan bangganya.Dia kata terima kasih kat driver bas.Dia keluarkan henset dari beg,dan telefon seseorang.Bercakap seperti manusia normal.

Celaka!Kau tak gila.

Manusia normal,memang kau tempah tiket ke neraka.Pergi jahanam.

8 comments:

saimal said...

haha..wanginye perfume tmbhn ko...naseb baik aku xpenah naik bas ngan org gila..aku tumpang (simpati) tuk ko...wakaka =p

Mummy Hanny said...
This comment has been removed by the author.
A.K.U said...

pengotor!
cian ko,mmg geli giler.
aku mmg alergik ngn bau busuk::D
xley nk byg busuk tuh cane..
sabar jela erk=p

ceroot said...

ko x rase high ke slama lbh krg 3 jam bau 2....
ntah2 ko pn join skali berak berjemaah ngan die kat longkang x....sape tau kn....

Anonymous said...

pengotor

hari5ahaja said...

Bukan aku yang pengotor.Aku tak berak berjemaah ngan dia.

TUN said...

ini rekaan.
aku tahu.

Anonymous said...

aah rekaan....
mn jujur die nie...