Friday, May 2, 2008

kwuoirzoq

sungguh bosan.aku menulis blog,walaupun ini bukan karier aku yg sebenar.aku study engineering.bukan lawyer,bukan medic mahupun art.art is a lie.kata orang.tp itu xpenting.

aku tunggu masa untuk tidur.sggh bosan,lagi2 macam malam ni.mungkin otak aku terlebih aktif dan banyak berfikir.aku rasa panas dan gelisah.macam current 800 volts mengalir di serebrum aku.aku letak kepala atas bantal,berjuta macam benda yg difikirkan.khayalan.bukan adegan khayalan tun teja.tapi khayalan di alam maya.

ada juga unsur2 lucah yang masuk dalam khayalan aku.itu aku xkisah.bagus.

xdpt tido,aku bangun.call mak aku.sembang2,cari point nk mintak duit.biasa la bujang.sembang pasal exam petang td.aku bgtau dia aku xdapat jawab.dia cakap biasa la,kau malas.aku kata ok.manusia,bukan perfect.

memang manusia xperfect.aku tau,sebab aku slalu kaji seseorang.aku akan cari kelebihan dia.aku cari kelemahan dia.seronok buat begini.klau aku jumpa kawan baru,aku berikan dia markah 100#.aku jumpa kelebihan dia,aku up lagi.mungkin jadi 120#.mungkin 150#.based on apa kelebihan dia.aku cari lagi keburukan dia.aku jumpa.aku tolak balik.mungkin jadi 100# balik.ataupun 80#.aku cari lagi,aku tambah lagi.yang penting,markah akhir dia adalah 100#.

(# adalah unit si bg kelebihan@kekurangan.cara bacaannya adalah kwuoirzoq)

pernah juga aku pening dalam membuat kira2 ini.kalau mengira seorang yang hampir perfect,agak susah.banyak kelebihannya.hensem,ada kereta besar,ada awek yg mantap,pandai,wangi dll.mungkin markahnya mencecah 200#,atau lebih.dan aku harus mencari keburukannya.supaya markah akhirnya adalah 100#.kdg2 aku xjumpa keburukannya.lalu aku simpulkan.mungkin nanti dia akan terkena cancer@kemalangan lalu terseksa.dan markah untuk terkena cancer@kemalangan lalu terseksa adalah -100#.dan markah akhir beliau adalah 100#.oh kejamnya aku.tolak kwuoirzoq aku.
slalunya,mengira # untuk kebanyakan orang adalah senang.slalunya untuk kekayaan,aku bagi 30#.untuk bakat seni,aku bg 40#.untuk xhensem,aku bagi -20#.untuk nafas yg berbau,aku bagi -60#(aku cukup benci).dan banyak lagi.itu adalah kira2 aku.kamu boleh reka kira2 kamu sendiri.

ok.mungkin sudah cukup.reka kira2 sendiri.dan kwuoirzoq orang sekeliling kamu.ia akan membuat kamu rasa sempurna.kaji saja sape2 pun,termasuk artis,pemimpin mahupun pengemis.

brad pitt-mana kamu tau mulut dia xbusuk?

7 comments:

muhammad faiz said...

first time aku dgr perkataan kwuoirzoq. ada dlm kamus dewan kaa?

lol. menarik. dlm ni aku simpulkan, no one is perfect.

not you, not me, not mahathir himself =P

hari5ahaja said...

"kwuoirzoq"-->xperlu cuba cari di wikipedia atau kamus dewan.memang tiada.

Anonymous said...

mistafiq said:

aku nilai ko 100#..tp last skali aku kira blik aku dpt nilai ko 10# je...
time knal ko 100#..pas2 sifat ko yg mlas 2 buat aku fuck ko same mcm mak ko kate..hahah... so aku tolak 20# je..

sbb muke ko x hnsem aku tlak 40#...20# lg aku tolak sbb jerawat kat muke ko lebih 20bjik...haha...

jd calculation dia 100#-20#-40#-20#=20#

mmg sial alam itu...berbahagia la ko di sana....

Anonymous said...

10# lg aku tolak sbb aku nyampah ngn ko....hahaha...

durian said...

kawe kagum pih sebab demo jadi taraf pinen doh buleh buat teori dan sekaligus memberi nama kepadanya. Walaupun tak secara formal, kawe raso kawe bui 50 kwuoirzoq jugok la ko demo.

mukrimania said...

owh...
hebatnya anda...

penilaian.
1 kebijaksanaan = 50#
2 friendly = 30#
3 aset = 20#
4 keluarga bahagia = 10#

total = 110#

utk normalkn ia.
1 ketampanan = -10#
2 penghasut = -10#

:. 10# lg adalah hk privasi yg hk mg.nilai hk aku x taw brapo...

Anonymous said...

sememangnya haris adalah bengong n trus bengong tp otaknya yg begitu bijak n cepat tangkap...

hebat...hebat...

ku rasakan perkara ini pernah dibincangkan bersama kawannya afiq si pnjng gatal semasa dalam perjalan ke alor setar pada suatu mlm ntuk menghabiskan masa2 yg terluang(budak2 x beriman,org len sibuk beribadat 1/3 mlm)..

hahaha